Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023 16:41

Ο Κωνσταντίνος Σαμψών επενδύει μουσικά τη θεατρική παράσταση της Ευτυχίας Πατσιαλού "Το Λευκό Κοράκι"

Μετά τη μουσική επένδυση της κινηματογραφικής ταινίας μικρού μήκους "Το κίτρινο μπλουζάκι" ο Κωνσταντίνος Σαμψών κάνει και την πρώτη του μουσική επένδυση σε θεατρικό έργο. Συγκεκριμένα για τη παιδική θεατρική παράσταση της συγγραφέως Ευτυχίας Πατσιαλού "ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΚΟΡΑΚΙ". Η ίδια έγραψε και τους στίχους των τραγουδιών.

Η συγκεκριμένη παράσταση παίχτηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2022 στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου, με πρωταγωνιστές τους ωφελούμενους του Κ.Δ.Η.Φ. Α. μεΑ. "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ", τιμώντας την 3η Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία), εφόσον το θεατρικό έργο περιέχει μηνύματα για τη "Διαφορετικότητα". Τη σκηνοθεσία την έκανε η ίδια η συγγραφέας και τη ζωντανή ερμηνεία των τραγουδιών η Γεωργία Πούτα.
 

Το θεατρικό έργο είναι μία διασκευή του παραμυθιού της συγγραφέως με τον ομώνυμο τίτλο, το οποίο κατέκτησε το Β Βραβείο στην κατηγορία "Παιδικό Παραμύθι", στις 20 Μαρτίου 2021, σε Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό από τις Εκδόσεις "Ηλιαχτίδα".

Δείτε φωτογραφίες...

ηλιαχτιδα 10 12 2022 α

ηλιαχτιδα 10 12 2022 β

ηλιαχτιδα 10 12 2022 γ

Η τελική ηχογράφηση των τραγουδιών πραγματοποιήθηκε τον Μάϊο του 2023 στο studio FREQ με ηχολήπτη τον Νίκο Καλαμπαλίκη και ερμηνεύτρια την Ντόρα Τσίτου.

studio freq 25 5 2023 α

studio freq 25 5 2023 β

Στο μουσικό έργο περιλαμβάνονται τρία τραγούδια (Ίσοι μα διαφορετικοί, Τι μεγάλη ειν' η χαρά, Η πονηρή η Αλεπού), ένα μουσικό θέμα με ήχους του δάσους και οι ορχηστρικές εκτελέσεις των τραγουδιών για παραστάσεις όπου η ερμηνεία τους θα γίνεται ζωντανά.

Μπορείτε να ακούσετε όλες τις συνθέσεις από το παρακάτω βίντεο:

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην Προσωπική Μουσική Ιστοσελίδα του Κωνσταντίνου Σαμψών kSamson.gr

Εκεί μπορείτε να ακούσετε αλλά και να κάνετε Downloading τις μουσικές συνθέσεις του προαναφερθέντος έργου αλλά και όλων των υπολοίπων μουσικών έργων του ιδίου.

QR CODE TO LEYKO KORAKI

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το αφιέρωμα της Τηλεόρασης του Αχελώου στο συγκεκριμένο έργο:

 

Διαβάστηκε 16626 φορές
Μοιράστε το στα Social Media

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ