Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 22:11

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Παναιτωλικός (ομάδα της πόλης του Αγρινίου) είχε κολλήσει για δεκαετίες στις χαμηλές κατηγορίες και δεν φαινόταν κάτι να μπορεί να τον ανεβάσει παραπάνω. Ομως κάποια στιγμή κάπου στο 2005 Ο Παναιτωλικός απέκτησε νέο ιδιοκτήτη με διαφορετικές αντιλήψεις, οράματα και στόχο να διεκδικήσει μια πιο μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στα της ομάδας. Σε μία τέτοια κίνηση της ΠΑΕ να συγκεντρώσει όλα τα παλαιά και νέα τραγούδια που γράφτηκαν για την ομάδα του Παναιτωλικού απο Αγρινιώτες, ο Κωνσταντίνος Σαμψών αποδέχθηκε την πρόσκληση απο τον Παναγιώτη Κοκότη (Ραδιοφωνικό Παραγωγό) και υπεύθυνο για την κίνηση αυτή, να γράψει και αυτός ένα τραγούδι για την ομάδα. Συμπτωματικά την εποχή εκείνη ο Κ. Σαμψών είχε δημιουργήσει κάποιες συνθέσεις για συμμετοχή σε αντίστοιχο διαγωνισμό, οπότε υπήρχε πρωτογενές υλικό προς αξιοποίηση.

Η συνεργασία με τον Ιωακείμ Σκόνδρα και αυτή την φορά είχε σαν αποτέλεσμα να γραφεί ένα απο τα καλύτερα και διαχρονικότερα τραγούδια για τον Παναιτωλικό με τον πολύ εύστοχο τίτλο "Της Καρδιας μου ομάδα". Το τραγούδι αυτό συμπεριελήφθηκε στο CD που εξέδωσε η ομάδα και είχε τον τίτλο "Κίτρινες φλόγες σε μπλέ ποτάμι". Η ολοκλήρωση του έργου αυτού σε CD-Single και η κυκλοφορία με την χορηγία της εταιρείας "Praktika Χολέβας Α.Ε." εγινε λίγο αργότερα. Αρκετά χρόνια αργότερα έγινε και το βιντεοκλίπ του τραγουδιού το οποίο έτυχε ευρείας αποδοχής απο τον φίλαθλο κόσμο του ποδοσφαίρου σε μια εποχή που ο Παναιτωλικός πλέον εδραιώθηκε στην Super League.

Στην συνέχεια προέκυψε γνωριμία του Κ. Σαμψών με τον Νίκο Μαυρωνά απο την Κέρκυρα, ο οποίος είναι συγγραφέας και φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού. Ενα ποιήμα που είχε γράψει σε ένα βιβλίο του, αποτέλεσε την αρχή της καλιτεχνικής συνεργασίας με τον Κ. Σαμψών καθότι ζήτησε απο αυτόν να το μελοποιήσει, κανοντάς το Rock τραγούδι. Πράγμα που έγινε και το τραγούδι "Μίλα μου για τον θρύλο" κυκλοφόρησε σε CD-Single με την δεύτερη έκδοση του ομότιτλου βιβλίου που κυκλοφόρησε το 2010.

Ο Παναιτωλικός όμως απο την Γ Εθνική ανέβηκε στην Β Εθνική το 2008 και στην Α Εθνική το 2011, πραγματοποιώντας ένα όνειρο πολλών δεκαετιών για τους Αγρινιώτες φιλάθλους. Αυτό το γεγονός δεν αφησε ασυγκίνητο τον Κ. Σαμψών ο οποίος σε συνεργασία με τον ερμηνευτή του πρώτου τραγουδιού "Της καρδιάς μου ομάδα" Βασίλη Κολοβό που επιμελήθηκε τους στίχους, δημιούργησαν ενα νέο τραγούδι για τον Παναιτωλικό με τον τίτλο "Του τόπου μας ζωή" συμμετέχοντας έτσι στον εορτασμό της ανόδου. Αξίζει να σημειωθεί οτι μια συλλεκτική κασετίνα που εξέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Αχελώος με την πορεία της ομάδας ως την κατάκτηση τους στόχου της Α Εθνικής, περιείχε μουσικές συνθέσεις του Κ. Σαμψών για επένδυση των βίντεο.

Για το τραγούδι "Του τόπου μας ζωή" έγιναν δύο βιντεοκλίπ. Ενα το 2011 με την πρώτη άνοδο, και ένα το 2013 με την επαναφορά της ομάδας στην Α Εθνική. 

Για την συνέχεια αναμένονται και νέα τραγούδια για την ομάδα, για τον εορτασμό των 90 χρόνων το 2016 καθώς και για τους νέους στόχους που θέτει η ομάδα του Παναιτωλικού στο μέλλων.

Διαβάστηκε 16450 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019 10:39
Share this