Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 22:09

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΤΗΣΗ

Ο Κωνσταντίνος Σαμψών έχοντας ενα παιδικό όνειρο να γίνει πιλότος αεροπλάνων δεν θα μπορούσε να μείνει μακρυά απο μουσικές δημιουργίες εναρμονισμένες με την πτήση και τα συναισθήματα που προσφέρει αυτή στον άνθρωπο. Η υλοποίηση του ονείρου ολοκληρώθηκε βρίσκοντας τον ίδιο να πετά με διάφορες πτητικές συσκευές όπως Αλεξίπτωτο Πλαγιάς, Μοτοαιωρόπτερο και Υπερελαφρό Αεροσκάφος, και αυτό αποτέλεσε την αφορμή για την δημιουργία αρκετών μουσικών έργων με κεντρικό θέμα την πτήση.

Στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας σημαντικό ρόλο έπαιξε και η συνεργασία του Κωνσταντίνου Σαμψών με τον Ιωακείμ Σκόνδρα (Πρωταθλητή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς) ο οποίος συμπλήρωσε τις δημιουργίες με πολύ όμορφο και αξιόλογο στίχο.  Ετσι ξεκίνησε γράφοντας το τραγούδι "Race to goal" και συνεχίσε με διάθεση για κάτι περισσότερο πού είχε σαν αποτέλεσμα να γραφούν συνολικά σε αυτή την ενότητα τέσσερα μουσικά έργα.

Πατώντας πάνω στις φωτογραφίες των έργων που ακολουθούν, θα μεταφερθείτε στα επιμέρους άρθρα που αναφέρονται σε κάθε έργο ξεχωριστά.

Η αρχή έγινε τον Οκτώβριο του 2004 οταν το πρώτο CD-Single με τον τίτλο "On Air Special Edition", με πέντε μουσικές συνθέσεις, κυκλοφόρησε σε πανευρωπαική διοργάνωση Πρωταθλήματος Αλεξιπτώτου Πλαγιάς στα Καλάβρυτα ώς μουσική επένδυση της εκδήλωσης.

Η θερμή αποδοχή που είχε αυτό στον κόσμο του αεραθλητισμού έδωσε την ώθηση για κάτι πιο ολοκληρωμένο και πιο εντυπωσιακό. Και αυτό έγινε με την ολοκλήρωση του έργου "On Air... myths and tales" το οποίο περιείχε ενα CD με 14 μουσικές συνθέσεις (εκ των οποίων  πέντε τραγούδια) και με ενα θεαματικό DVD που περιείχε αραθλητικά βίντεο με μουσική υπόκρουση τα τραγούδια απο το CD.  

 

Ενα σύντομο βιντεοκλίπ παρουσίασης του έργου μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Επίσης μαζί με αυτό παρουσιάστηκε και ενα CD-Single με πέντε τραγούδια, με τον τίτλο "Mystic Flight" αναβιώνοντας μεταφορικά την ιστορία του Δαίδαλου και Ικαρου και την έννοια της ελευθερίας. Τα έργα αυτά παρουσιάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2005 και έτυχαν θερμής αποδοχής απο κόσμο εντός και εκτός Ελλάδος.

  

Ο ολοκλήρωση της σειράς έγινε με το CD "Escape to Freedom" το οποίο κυκλοφόρησε αρχές του 2009 καί υποστηρίχθηκε απο την Αερολέσχη Αγρινίου, καθότι αποτέλεσε ενα ειδικό αφιέρωμα σε μέλη της λέσχης που έχασαν την ζωή τους πραγματοποιώντας το αγαπημένο τους χόμπυ, πριν κάποια χρόνια. Το CD αυτό περιέχει δεκατρείς μουσικές συνθέσεις εκ των οποίων οι τέσσερις έχουν και στίχο. 

Ενα βιντεοκλίπ με το τραγούδι "Skywalker" μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Τέλος σημειώνουμε οτι τα εξώφυλλα των CD τα επιμελήθηκε ο Αγρινιώτης ζωγράφος Χρήστος Παπανίκος.

 

Διαβάστηκε 22158 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019 10:40
Share this